activiteitenblogtrainingcursussen en workshopsnieuwsworkshops

Blogworkshop bij de Brouwerij

Ga in gesprek met je lezer’ en ‘Wees persoonlijk’. Deze en nog veel meer in de praktijk bewezen tips kwamen voorbij, vrijdag 21 april jongstleden. Mede dankzij een bijdrage van Kansfonds, een organisatie die initiatieven mogelijk maakt, zodat kwetsbare mensen niet buitengesloten raken. Onder de vakkundige leiding van tekstschrijver/blogger Evelyne Hermans begonnen leden en vrijwilligers van De Brouwerij aan de eerste van vijf bijeenkomsten waarbij plezier in schrijven centraal staat.
Er was plaats voor tien deelnemers en die plaatsen waren ook nagenoeg allemaal gevuld. In de eerste workshop die drie uur duurde, werd duidelijk wat een blog eigenlijk is, waarover die kan gaan, hoe je puntig schrijft, goed formuleert en de lezer bij de kladden pakt. In een onderhoudende en vaak grappige presentatie, met veel interactie met de deelnemers die ieder hun eigen motivatie hadden om mee te doen. Een deelneemster schreef vooral voor zichzelf, een ander voor een nieuwe website. Het is de bedoeling dat de deelnemers na afloop van de training allemaal hun eigen blogs gaan plaatsen op de sites van Stichting De Brouwerij en Centrum De Brouwerij. Zo kan er een vaste groep bloggers ontstaan.
In de eerste sessie werd al geoefend met het schrijven van een prikkelende kop die iedereen wil aanklikken. Voorbeeld van Evelyne: ‘Waarom niemand je blog leest: de onthutsende conclusie’. Er was natuurlijk ook huiswerk. Voor de tweede bijeenkomst heeft iedereen een onderwerp voor een blog en schrijft de eerste alinea, met titel. De schrijvers worden opgeroepen midden in een situatie te beginnen en de lezer nieuwsgierig te maken naar de rest van de tekst…
Of dat gaat lukken en hoe de cursus verder verloopt, leest u een volgende keer. De volgende vier bijeenkomsten vinden plaats in mei en juni.

Frank Steverink

Kansfonds-Logo-verkleind