kennismaken metmedewerkers en vrijwilligers

Kennismaken met…David

David

David Robbert de Ruiter, 29 jaar, geboren en getogen Amsterdammer en nooit ergens anders gewoond. Alhoewel ik wel graag eens meer in de natuur buiten Nederland wil wonen. Tot anderhalf jaar terug volgde ik de opleiding Nieuws en Media, helaas door weer een psychose moeten afhaken. Op dit moment ben ik net begonnen als communicatiemedewerker bij Stichting Sportpark de Eendracht. Daarnaast werk ik als gastheer, via Blend Amsterdam, bij de Protestantse Diaconie op de Nieuwe Herengracht. Maar veel mensen kennen mij als de man van de facebook-pagina van Centrum de Brouwerij.

Relatie tot Brouwerij

Ik kwam bij de Brouwerij in het begin van de lente in het jaar 2013. Daarna begon ik een jaar geleden, in februari, als vrijwilliger. Heb mij gericht op de Facebookpagina en tijdens die tijd zijn we van 225 likes naar 759 likes gegaan. Ook deed ik andere dingen, zoals de agenda. Leuk was dat we met 7 leden en Bertil naar de Ardennen zijn geweest in een huisje dat ik uitgezocht had. Een geslaagde midweek waarbij het huisje dat ik uitgezocht had zeker in de smaak viel, zelf was ik ook zeer content met mijn keuze.

Omschrijf jezelf in drie woorden en leg uit waarom

Filosofisch, ik wil altijd graag praten over de dingen. Ze ontrafelen totdat je tot een kern komt. Of ergens de randen opzoeken, maar probeer wel enigszins beleefd te blijven.
Eerlijk, ik vind het moeilijk om te liegen. Daarom is het dat ik ook slecht tegen onoprechtheid kan. En al helemaal niet tegen mensen die beweren onrecht tegen te gaan, maar ondertussen bijzonder onrechtvaardig te werk gaan.
Lui, mijn huis is altijd een zooitje en ik liep vroeger op school en recentelijk tijdens mijn opleiding immer achter de feiten aan. Het meest vervelende van alles is dat ik ook veel faalangst heb en dat gecombineerd met mijn luiheid zorgt dat het voor mij dubbel moeilijk is om ergens mee te beginnen.

Wat betekent ‘gezond’ voor jou?

Mij goed voelen, waardoor ik gebalanceerd eet, met balans tussen gezond en snoepen. Maar ook de nodige beweging krijg. Dus lekker kan gaan voetballen en zin in fitness heb. Wat voor mij nog het meest gezond voelt, is wanneer ik zin in het leven heb en uit mijn bed wil komen.

Ik zou graag

Persoonlijk hoop ik dat ik nog eens een televisieprogramma kan maken. Vooral waarin normale situaties worden uitvergroot in een sketch zodat mensen kunnen lachen over dingen in het samenleving die eigenlijk om te huilen zijn. Ook hopelijk om discussie los te krijgen over bepaalde dingen die in de samenleving bestaan, maar echt samen-leven tegenwerken.

Ik houd niet van

Mensen die neerkijken op andere mensen en al helemaal als ze zogenaamd sociaal belangrijk werk doen, maar heel erg verkeerd over mensen praten. Dus mensen die in een positie zitten om sociaal zwakkeren te helpen, maar dan werken vanuit een in mijn ogen geheel verkeerde gedachte.

Vertel iets verrassends over jezelf

Het is niet heel verrassend, maar ik ben best wel een open boek. Alleen veel mensen hebben dan het idee dat ik heel dapper ben en niet bang om raar aangekeken te worden. Zeker gezien het feit dat ik vaak over taboes weet te praten, maar eigenlijk ben ik best wel bang en ondanks dat ik heel makkelijk met mensen weet om te gaan, vind ik het heel moeilijk om sociaal te zijn.

Ik vind de Brouwerij belangrijk omdat..

Het voor mij een plek is geworden waar ik veel mensen tegenkom die begrijpen hoe het leven voor mij is. Goede sociale contacten met leuke mensen met allemaal wel een eigen verhaal. Daarnaast omdat ik hier een aantal vriendschappen heb gekregen.