brouwerij-recepten

Libanees slaatje

Hoofdgerecht | 4 personen | Bereidingstijd: 20 minuten


Ingrediënten

(op basis van 4 personen)

1,25 dl olijfolie
1 rode ui
900 g (kleine) courgettes
2 el witte wijnazijn
2 el citroensap
2 el suiker
1 tl korianderzaad
1 tl dillezaad
1/2 tl kaneel
2 el pijnboompitten
2 el krenten


Bereiden

Snijd de courgette in repen en die weer in stukjes - denk aan frieten. Snipper de ui en bak die een minuut of vijf in een koekenpan in de olie tot hij zacht is (maar niet bruin).
Doe de courgette erbij en bak die ook tot hij zacht is. Giet de azijn en het citroensap erover en doe de suiker, de kaneel en de zaden erbij. Maak op smaak met peper en zout. Laat vijf minuutjes pruttelen en doe er dan de pijnboompitten en de krenten bij. Kook het vocht nog een minuut of vijf in.
Laat de groenten afkoelen en zet de salade een uur (of langer) in de koelkast voor het serveren.