brouwerij-recepten

Marokkaanse kikkererwtensoep met abrikozen

Ingrediënten

Kikkererwten, 600 g (2 à 3 blikken)
Ui, 1, grof gesneden
Knoflook, 2 tenen, grof gesneden
Gedroogde abrikozen, 100 g, grof gesneden
Spinazie, 150 g (vers of diepvries)
Tomatenpuree, 80 g
Limoensap, 6 tl
Olijfolie, 4 el
Chilipoeder, 2 ½ tl
Kaneel, ¼ tl
Cayennepoeder, 1 tl
Zout, 2 tl
Yoghurt of kwark, 4 el
Verse koriander, 4 el, grof gesneden


Bereiden

1. Fruit de ui en knoflook in de olijfolie tot de ui zacht is.
2. Voeg dan de chilipoeder, kaneel en cayennepeper toe en bak kort mee.
3. Doe er vervolgens de tomatenpuree, het vocht uit de blikken kikkererwten en de abrikozen bij en laat het geheel 5 minuten zachtjes pruttelen.
4. Doe de spinazie en ⅓ van de kikkererwten in de pan. Voeg ongeveer 600 ml water toe en breng aan de kook. Pureer met een staafmixer het geheel tot de spinazie fijn is.
5. Roer daarna de overgebleven kikkererwten door de soep en breng weer aan de kook.
6. Maak de soep op smaak met zout en limoensap.

Garneer met 1 el yoghurt en 1 el verse koriander per kom. Serveer met brood.