Onze activiteiten

De Brouwerij is iedere werkdag vanaf half 9 geopend. Het aanbod van activiteiten bepaalt de sluitingstijd. Er worden ook regelmatig activiteiten in het weekend georganiseerd.
Al deze activiteiten zijn gericht op ontspanning, educatie en verbinding. De eerste stappen in het werken aan herstel worden gezet door middel van persoonlijke ontwikkeling en zorgen voor lichaam en geest. Ieder mens is anders, zo ook de behoeften. Het basisaanbod van De Brouwerij activiteiten bestaat uit een open lunch (dagelijks) en tweemaal per week is er een gezamenlijk bereide maaltijd.
Overige activiteiten worden zoveel mogelijk bottom-up ontwikkeld door de deelnemers zelf in samenspraak met de coördinator en het behandelend team. Op het programma staan activiteiten gericht op creativiteit (theater, muziek, beeldende vorming, kunst), sport (spinnen, hardlopen, fitness), lichaamsbewustwording (Aikido, yoga, lichaamsgericht werken), herstelmethodieken (Wellness Recovery Action Plan). Voor jongeren is er een aparte activiteit – het Young Ones-programma.
Via het activiteitenaanbod wordt er ook nadrukkelijk contact gemaakt met de buurt. Zo onderhouden we met de buurtgenoten een moestuin. Bovendien zijn de buren tijdens de buurtrestaurants welkom voor een heerlijke maaltijd. Ook de garageverkoop is een fenomeen, die samen met de buurt tot stand komt.

Activiteitenkalender

Naast de activiteiten in de kalender is er iedere dag tussen 12:00 en 13:15 uur een lunch voor leden, hulpverleners, vrijwilligers en familieleden.  Op maandag en donderdag is er rond 18.00 uur een ledendiner. Iedere 3 weken is er 'buurtrestaurant', waarbij plaats is voor zo'n dertig eters.

10 hours ago

2 days ago

Centrum de Brouwerij

DINSDAG 18 SEPTEMBER IS HET ZOVER!

Wij presenteren samen met Het Vijfde Seizoen dan het boek Beautiful Distress en de expositie Mental Superpowers van Jan Hoek in ons gloednieuwe Beautiful Distress House.

WAAR? Amsterdam, Ms van Riemsdijkweg 31a
HOELAAT? Inloop vanaf 17:30
Presentaties start om 18:00

Tentoonstelling t/m 7 oktober 2018

Houd je dinsdagavond dus nog even vrij en komt dat zien.

Tot dan!

View on Facebook

Na massaal protest van cliënten, personeel en familie hebben de raad van bestuur en raad van toezicht van GGZ inGeest ingezien dat het gedwongen vertrek van bestuurder Elsbeth de Ruijter geen juiste beslissing was. De Ruijter is teruggehaald.
Lees hier meer: https://www.skipr.nl/actueel/id35904-ontslagen-bestuurder-blijft-toch-bij-ggz-ingeest.html

View on Facebook

Voor jonge mensen met psychose-ervaring:
Jongerendag Anoiksis
Zaterdag 15 september. Centrum de Brouwerij, Hoogte Kadijk 61, Amsterdam. Vanaf 12:30 tot 20:00.
Jim van Os (narrative diagnose), Yoga, Ervaringsdeskundig verhaal, Hapje en drankje, Ontmoeting en gezelligheid.
Voor leden van Anoiksis is deze dag gratis. Niet-leden betalen een kleine bijdrage in de kosten van 5 euro.
Opgeven: jonganoiksis@gmail.com

1 week ago

Centrum de Brouwerij

Vandaag starten weer tien deelnemers met Enik Retreat. Een week lang komen ze logeren en werken ze dagelijks aan het maken van een WRAP. Om weer naar huis te gaan met een gereedschapskoffer voor een goed gevoel. En nieuwe contacten en ervaringen rijker.
Op 8 oktober start er weer een Enik Retreat 'Grip op je leven' Iets voor jou of iemand die je kent? https://www.enikrecoverycollege.nl/trainingen-retreat/retreat-grip-op-leven/'

1 week ago

Centrum de Brouwerij

Het jaarlijkse festival van Willibrordus in Heiloo. 15 en 16 september a.s.Hieronder het programma.Even alles op een rijtje ... See MoreSee Less