brouwerij-recepten

Salade Niçoise

Hoofdgerecht | 4 personen | Bereidingstijd: 20 minuten


Ingrediënten

(op basis van 4 personen)

Aardappelen, 500 g
Stokbrood, 1
Ongeveer 1 kilo aan andere groenten zoals:
Boontjes, 1 blikje
Erwtjes, 1 blikje
Maïs, 1 blikje
Asperges, 1 pot
Tuinbonen, 1 blikje
Kikkererwten, 1 blikje
Paprika, 1
Tomaat, 3
Komkommer, ¼

Voor de dressing

Knoflook, 2 teentjes
Bosui, 2
Olijfolie, 5 el
Wijnazijn, 2 el
Mosterd, ½ el
Provençaalse kruiden, 1 el
Zout en peper naar smaak


Bereiden

 

 

1. Kook de aardappels in kleine partjes en laat afkoelen.
2. Giet de blikjes af en leg de groente in hoopjes op een schaal.
3. Snijd het stokbrood in stukjes.
4. Maak de dressing: snijd de bosui in stukjes en doe in een kommetje. Pers de knoflook er in uit. Voeg de olie, azijn, mosterd, groene kruiden, peper en zout toe.
5. Schep de salade op een bord en doe er een paar eetlepels dressing over.

Deze salade wordt oorspronkelijk opgediend met een gekookt ei en vis (bijvoorbeeld een blikje tonijn).