Schenken met belastingvoordeel.

Geld geven aan Stichting De Brouwerij is fiscaal aantrekkelijk. Speciale regels voor ‘instellingen die het algemeen nut beogen‘ (ANBI), zoals Stichting De Brouwerij, bepalen dat u recht heeft op belastingvoordeel.

Voordelen van schenken via een notariële akte

U legt een bedrag vast voor minimaal vijf jaar in een notariële akte. Dit is aftrekbaar van uw inkomstenbelasting en u heeft er geen omkijken meer naar. Zo wordt het steunen van Stichting De Brouwerij nog aantrekkelijker.

Schenken via een notariële acte is makkelijk en aantrekkelijk. Het bedrag mag voor de volle honderd procent van het belastbaar inkomen worden afgetrokken. Je stuurt de gegevens op naar een notaris, zodat de schenking in een notariële akte wordt vastgelegd. Bereken hier uw belastingvoordeel.

Ook eenmalige giften zijn fiscaal aftrekbaar

Als uw gift ligt tussen de 1 en 10% van uw verzamelinkomen (met een minimaal bedrag van € 60) mag u in Nederland uw gift aftrekken van de belasting.