brouwerij-recepten

Thaise curry met tofu

Hoofdgerecht | 4 personen | Bereidingstijd: 20 minuten

 


Ingrediënten

(op basis van 4 personen)

300 g. witte rijst
300 g. tofu
2 el. olie
70 g. yellow curry paste (zakje)
3 tomaten
450 g. tuinerwten (bijv. diepvriespak)
165 ml kokosroom (blikje)
optioneel: koriander


Bereiden

Snijd de tofu in blokjes van 2 cm. Verhit olie in een wok en bak de tofu in een paar minuten aan. Roer de currypasta erdoor en bak 1 minuut mee. Snijd de tomaat in partjes. Voeg de tomaat en bevroren tuinerwten toe en bak nog 3 minuten. Schenk de kokosroom erbij en laat 3 min. stoven. Breng op smaak met zout. Serveer de curry met rijst.


Ingrediënten

(op basis van 4 personen)

300 g. witte rijst
300 g. tofu
2 el. olie
70 g. yellow curry paste (zakje)
3 tomaten
450 g. tuinerwten (bijv. diepvriespak)
165 ml kokosroom (blikje)
optioneel: koriander


Bereiden

Snijd de tofu in blokjes van 2 cm. Verhit olie in een wok en bak de tofu in een paar minuten aan. Roer de currypasta erdoor en bak 1 minuut mee. Snijd de tomaat in partjes. Voeg de tomaat en bevroren tuinerwten toe en bak nog 3 minuten. Schenk de kokosroom erbij en laat 3 min. stoven. Breng op smaak met zout. Serveer de curry met rijst.