kennismaken metmedewerkers en vrijwilligers

Kennismaken met…Gaby (Gabriël) Dekker

Foto Gaby

‘Eigenlijk vind ik Gabriël mooier, maar mijn naam is Gaby, op zijn Engels uitgesproken. Gabriël is ook minder verwarrend. In het buitenland is Gaby ook wel een naam voor meisjes. Ik ben Amsterdammer, opgegroeid in West en vanaf mijn zesde woon ik in Noord. Ongeveer vijf jaar geleden ben ik in aanraking gekomen met De Brouwerij. Ik was niet echt gelukkig en iemand attendeerde me er toen op dat dit bestond. Ik eet regelmatig mee en doe soms ook aan tai-chi hier. Verder verzorg ik regelmatig de lunch. Qua werk heb ik een wat onstuimig verleden, waarbij ik herhaaldelijk afgehaakt ben, op dit moment ben ik aan het uitzoeken waar ik echt plezier in heb. Ik doe graag fysiek werk en vind het ook leuk om bijvoorbeeld met klanten in contact te komen. Daarnaast ben ik ook wel iemand die ervan houdt om een beetje de leiding te nemen. Ik zou wel in een winkel willen werken en dan ook contact met leveranciers willen onderhouden, ze af en toe bezoeken, zodat ik niet altijd op dezelfde plek hoef te zijn.

Vanwege stress, met mijn gezondheid en familieomstandigheden is het qua solliciteren nog niet echt gelukt, maar ik hoop wel snel iets te vinden. Het is nu rustiger, ik heb mijn eigen huis en financieel heb ik geen problemen. Ik hoop iets te vinden waar ik echt gemotiveerd voor ben en waar mijn kwaliteiten goed tot hun recht komen. Dat is ook een kwestie van jezelf goed presenteren, weet ik inmiddels. Ik ben een beetje perfectionistisch; als ik iets doe, wil ik het niet afraffelen. Ik hou van orde, als het een zootje is, stoort me dat. Het liefst werk ik planmatig, ik hou van structuur en voorspelbaarheid en vind het fijn om een mix te hebben van alleen werken en met collega’s. Het zou fijn zijn om door collega’s gewaardeerd te worden en dat mensen blij zijn als ze me zien. Daarnaast vind ik het prettig als het duidelijk is wat er gedaan moet worden, dat ik dat niet zelf moet gaan bedenken en dat je niet een nummertje bent.

Relatie met De Brouwerij

Ik loop hier al jaren mee, behalve de lunches heb ik ook al wel de Weekagenda gedaan. De visie van De Brouwerij is al die tijd wel hetzelfde gebleven, denk ik, maar het is wel iets professioneler geworden. De uitstraling naar buiten, de marketing zeg maar, de contacten met andere instellingen binnen de GGZ die hier komen kijken hoe het er hier toegaat. De setting hier is laagdrempelig, open, dat vind ik heel kenmerkend. De mensen die hier werken zijn toegankelijk en er heerst een optimistische sfeer. Men is hier ook niet zo met therapie bezig.

Omschrijf jezelf in drie woorden

Sociaal. Iemand met een drive. Trots.
Trots dat ik mijn eigen huis heb, dat ik zonder schulden ben, dat ik me goed verzorg. Verder ben ik iemand die van oprechtheid houd, ik hou niet van ellenbogenwerk.

Wat betekent gezond voor jou?

Dat je op een dag wat vrolijke momenten hebt, dat je lichaamsbeweging krijgt en goede voeding tot je neemt.

Anekdote?

Wat ik wel een bijzonder moment vond, was dat Pim vier maanden op reis ging en niet wist of hij terug zou komen. Maar hij is er dus wel weer…

Ik zou graag…

…wat meer van de wereld willen zien. Azië: Thailand, Indonesië, de Filipijnen. Ik ben er nog nooit geweest, maar ben er wel nieuwsgierig naar. Zelf ben ik wel in New York geweest, dat vond ik erg hectisch. Over vijf jaar?…dan zou ik graag een fulltime baan willen hebben, en een relatie en misschien ergens anders wonen.

Ik hou niet van:

Qua muziek niet van death-metal. Wat eten betreft, ben ik niet zo kieskeurig…geen sprinkhanen in ieder geval! En ik hou niet van piercings.

Ik vind De Brouwerij belangrijk omdat:

Het is een plek om mensen te ontmoeten.

Behalve bij de eerder genoemde activiteiten waarbij hij betrokken is, helpt Gaby ook mee bij ‘Mafketels – Eten wat de Zot schaft’ – het restaurant dat af en toe op een zaterdag wordt georganiseerd bij De Brouwerij.
.