geen categoriekennismaken met

Kennismaken met…Ines Wildeman

Ik werk al een jaar als jobcoach bij de Brouwerij. Vanuit Odibaan ben ik gedetacheerd, daar werk ik al veel langer als jobcoach. (Odibaan biedt begeleiding voor mensen met een beperking naar en bij betaald werk, schoolcoaching en lifecoaching.) Mijn expertise is altijd geweest mensen begeleiden met een psychiatrische achtergrond. Ik vind het leuk om in een team te werken en toen De Brouwerij ‘voorbij kwam’ kreeg ik die kans. Leden van de Brouwerij begeleid ik in persoonlijke trajecten, soms vanuit ons Amsterdamse kantoor bij de Hermitage.

 

Bij de Brouwerij sinds

…ruim een jaar. Mijn eerste indrukken. Een bijzondere plek. De eerste keer dat ik bij de vergadering zat, was ik onder de indruk van de betrokkenheid van de behandelaars. Ook de openheid en gelijkwaardigheid en de intentie om steeds weer vernieuwend te willen zijn valt in positieve zin op.

 

Omschrijf je zelf in drie woorden…

Spelen: ik vind het heel fijn om creatief bezig te zijn, beeldend. Sinds een jaar doe ik ook aan improvisatietheater en dat wordt steeds belangrijker. Die speelsheid vind ik belangrijk en ik zie het ook wel een beetje bij De Brouwerij.

Moeder. Dat is een van de weinige dingen die ik zeker wilde. Ik heb twee kinderen, een dochter van dertien en een zoon van zestien. Daar ben ik ontzettend blij mee.

Wereldverbeteraar: ik vind dat we goed voor het milieu moeten zorgen, dat iedereen gelijke kansen moet krijgen. Gelijkwaardigheid staat bij mij voorop. Ik ben in dat idealisme wel wat milder geworden, want het lukt natuurlijk niet altijd om je idealen te verwerkelijken.

 

Wat betekent ‘gezond’ voor jou?

Ik denk dat we allemaal wel eens niet gezond zijn, lichamelijk maar ook geestelijk. Regelmatig leven kan dan helpen een en ander in de hand te houden. Maar ‘gezond’ is helemaal niet zo zwart/wit, denk ik. Je hebt chronisch zieken die zich gezond voelen en mensen die bang zijn ziek te worden, die zich juist niet gezond voelen. Herstel is complex; hoe kan ik vanuit de gezondheidssituatie die ik nu heb, een beter leven leiden? Werk, en wat mij betreft ook betaald werk, speelt daar een belangrijke rol in.

 

Ik zou graag…

Een groep werkgevers bij elkaar willen krijgen die zich sterk maken voor mensen met een beperking. Dat hoeft niet meteen een baan te zijn, het zou al fijn zijn als ze met je mee zouden willen denken, als je er eens op terug zou kunnen vallen. Die ons werk zouden ondersteunen. Iedereen heeft het zo ontzettend druk, dan is het best lastig om een netwerk te onderhouden. Het zou mooi zijn als werkgevers vrienden van De Brouwerij zouden willen worden, of iets dergelijks.

 

Ik hou niet van…

door de regen fietsen, heel vroeg op staan, al die administratie die bij mijn werk hoort…

 

Ik vind De Brouwerij belangrijk omdat…

het echt een plek is waar mensen gezien worden om wie ze zijn.