Medewerkers & vrijwilligers

Jacco van Sandijk
Coördinator
Mijn naam is Jacco en ik ben samen met Pelle Bast coördinator bij Stichting de Brouwerij. Wij zijn onder meer verantwoordelijk voor het vrijwilligerswerk. Ik draag deze vorm van psychosezorg een warm hart toe. Op kleine schaal kan dit centrum grote verschillen maken in zorg voor de ander. Buiten De Brouwerij organiseer ik in de zomermaanden evenementen als het Kwaku Summer Festival en het Vondelpark Openluchttheater. Tevens ben ik een van de organisatoren van Crazywise en opgeleid als Jungiaans dieptepsycholoog. Tel. 0628341026
Pelle Bast
Coördinator
Hallo, mijn naam is Pelle Bast en ik ben samen met Jacco van Sandijk coördinator van Stichting De Brouwerij. Voordat ik coördinator werd was ik al zo'n anderhalf jaar actief als vrijwilliger, en ik heb mij hier vanaf het begin thuis gevoeld. Naast De Brouwerij ben ik actief als muzikant en schrijf ik Nederlandstalige liedjes onder de naam Astronaut. Na wat omzwervingen via biologie en muziek heb uiteindelijk mijn bachelor gehaald aan de Universiteit voor Humanistiek. Een opleiding met een bijzondere wisselwerking tussen academische en persoonlijke ontwikkeling. Een mooie uitgangsbasis voor mijn werk bij De Brouwerij wat ik in de toekomst dan ook hoop te gaan combineren met een master in deze richting. tel: 0612116513
Jody Kersten
Peer support werker
Mijn naam is Jody en vanaf half maart 2018 ben ik voor 16 uur per week in dienst als ambulant werker van Stichting de Brouwerij. Ik deed de hbo-opleiding Maatschappelijk werk en Dienstverlening en daarnaast heb ik zelf ervaring in het doormaken van een herstelproces. Ik ben de eerste ... ervaringswerker bij De Brouwerij. Kern van het werk is de zelfstandigheid en zelfredzaamheid van de leden te stimuleren. Ik denk dat leden mij meer zien als een gelijkwaardige persoon.
Addie de Visser
Vrijwilliger - Buddy
Mijn naam is Addie en als verwoed fietser ben ik ooit als vrijwilliger bij De Brouwerij gekomen om een fietsgroep op te zetten. Die is eigenlijk nooit goed van de grond gekomen. Sinds enkele jaren ben ik actief als buddy, vooral voor leden die uit zichzelf niet makkelijk tot enige ... activiteit komen. De Brouwerij is mij zeer sympathiek. Vanaf mijn 45ste was ik werkzaam als psychiatrisch verpleegkundige bij Mentrum. Daarvoor werkte ik als journalist. Nu ruim in de AOW.
Ajay Kalloe
Vrijwilliger - communicatie / webbeheer en andere activiteiten
Hoi, mijn naam is Ajay. Actief lid van De Brouwerij. Ik lever een bijdrage aan de communicatiegroep en werk mee aan de actualisering van de website van de stichting. In 2008 heb ik mijn ict opleiding afgerond aan het ROC van Amsterdam. Ik help af en toe mee met het organiseren van ... (muziek-) evenementen in De Brouwerij. Daarnaast werk ik als frontdesk medewerker bij Stichting Ei-werk, een organisatie die zich inzet op muziekactiviteiten voor mensen met een maatschappelijk of psychische kwetsbaarheid.
Angèle de Jong
Vrijwilliger
Mijn naam is Angèle de Jong en ik ben lange tijd heel actief geweest binnen De Brouwerij. Mijn sterke punten zijn leuke creatieve dingen organiseren, mensen verbinden en actie ondernemen voor een Goede Geestelijke Gezondheidszorg (met hoofdletters!) Vanuit mijn ... ervaringsdeskundigheid treed ik regelmatig op bij symposia en workshops. Ik werk als zzp-er als onderwijskundige, trainer, adviseur en als ervaringswerker herstelondersteunende zorg. Door mijn werkzaamheden ben ik nu wat minder actief, maar ik kom nog graag op De Brouwerij.
Dominik Sprenger
Vrijwilliger - Muziekdocent / gitaarleraar
Mijn naam is Dominik en ik ben in 1992 vanuit mijn geboorteland Zwitserland naar Amsterdam gekomen om een studie aan het conservatorium te volgen en een carriëre in de muziek op te bouwen. Het eerste dat me bij De Brouwerij opviel was de ...ontspannen sfeer en de ‘normale’, vanzelfsprekende manier waarop men hier met elkaar omgaat. Ik geef bij De Brouwerij gitaar- en muzieklessen. Daarnaast werk ik als muzikant met verscheidene bands en projecten. Iedereen met interesse of vragen kan bij mij langskomen.
Frank Steverink
Vrijwilliger - Communicatie / pr / redactie
Mijn naam is Frank en ik verdien mijn brood als communicatieadviseur bij het Rathenau Instituut. De uitgangspunten van De Brouwerij spreken me aan. De zorg voor mensen met fysiek onzichtbare, maar daarom niet minder ernstige problematiek gaat me ... ter harte. Ik hoop op het gebied van communicatie (website etc.) iets te kunnen betekenen en misschien ook te helpen bij of soms deel te nemen aan activiteiten.
Jan Sijbrandij
Vrijwilliger - Aikido-leraar
Mijn naam is Jan. Ik geef wekelijks Aikido-lessen in De Brouwerij. Aikido is een uit Japan afkomstige gevechtskunst. Het vinden van een harmonieuze oplossing is belangrijker dan winnen of verliezen van je opponent. Aikido is voor mij... één van de grootste inspiratiebronnen om op een prettige manier met de wereld om te gaan. Ik houd van communiceren; daarom werk ik ook als vrijwilliger bij de Hulplijn Amsterdam.
Lennert Ras
Vrijwilliger - Webbeheer / Redacteur
Hallo, ik ben Lennert. Ik ben webredacteur en doe de redactie van de weekagenda. Ik ben opgeleid als tekstschrijver, neerlandicus en deed een opleiding tot webengineer. Ik heb redelijkveel ervaring als ... journalist, camera journalist en schrijfgroepleider. In mijn vrije tijd schrijf ik gedichten, waarmee ik optreed en ook organiseer ik dichterspodia. Verder heb ik een moestuin, en een lieve kat.
Marja Tijnagel
Vrijwilliger - Hulp bij lunch
Mijn naam is Marja en ik ben betrokken bij Stichting De Brouwerij omdat ik het fijn om iets voor anderen te betekenen. De open en gemoedelijke sfeer spreekt me zeer aan. Ik ben actief ...bij het verzorgen van de lunch, ik bak af en toe een appeltaart en voorheen was ik druk met de succesvolle garage sales. Buiten De Brouwerij doe ik nog ander vrijwilligerswerk en zing ik in een koor.
Marianne Lierens – Hagemeijer
Vrijwilliger - Hulp bij ledendiners / buddy
Mijn naam is Marianne en ik heb eerder gewerkt als maatschappelijk werkster bij de Jeugdriagg. Sinds mijn pensionering in 2015 ben ik vrijwilligster bij het ledendiner. Wat mij aanspreekt ...is de saamhorigheid; het samen verantwoordelijk zijn voor een lekkere maaltijd en een gezellige sfeer. Daarnaast ben ik buddy en onderneem met een individueel cliënt een activiteit, zoals samen boodschappen doen, wandelen of gewoon ergens een kopje koffie drinken.
Michiel Terwindt
Vrijwilliger - Penningmeester
Ik ben Michiel Terwindt, sinds 2017 lid van de Brouwerij en in het dagelijks leven actief als ZZP-er in de financiën. Ik ben erg enthousiast over ...de activiteiten van Stichting de Brouwerij. De stichting draait uiteraard wel grotendeels op vrijwilligers en ik vind het dan ook leuk en nuttig dat ik op deze wijze mijn bescheiden steentje aan de stichting bij kan dragen. De stichting wordt de laatste jaren steeds volwassener, om deze groei verder te mogen ondersteunen is voor mij dan ook een mooi en zinnig vooruitzicht.
Nicole Bergmans
Vrijwilliger - Cursussen chi neng qigong en tai chi huan.
Mijn naam is Nicole en vanaf het voorjaar van 2017 geef ik in De Brouwerij lessen waarin mensen kennis kunnen maken met chi neng qigong en de ontspanningsoefeningen van de tai chi huan. Ik maakte hiermee ... kennis toen ik zelf in behandeling was bij Mentrum. Het beoefenen van qigong en tai chi is voor mij een effectieve manier om met mijn aandacht úit mijn hoofd en ín mijn lichaam te raken; van denken naar voelen. Verder zorgt de discipline van dagelijks trainen voor een soort fundament in mijn leven. Ik wil dat graag doorgeven en krijg in De Brouwerij daarvoor een plek.
Rene Rood
Vrijwilliger - O.a. medewerker ledendiners
Mijn naam is René en sinds 2013 werk ik als vrijwilliger mee aan de ledendiners. Ik doe dit met veel plezier omdat ik mij goed kan vinden in de visie en doelstelling van De Brouwerij. Voorheen heb ik gewerkt ... met vluchtelingen en als maatschappelijk werker met dak-en thuislozen. Vanwege een chronische ziekte ben ik afgekeurd, maar voldoende hersteld. Ik ben blij dat ik iets kan betekenen bij De Brouwerij. Ik ga na het ledendiner altijd met een goed en voldaan gevoel naar huis.
Riek Sijbring
Verpleegkundig specialist - vrijwilliger – kunstworkshops en contact met de buurt
Mijn naam is Riek en behalve verpleegkundig specialist ben ik ook kunstenaar. Ik werk sinds 2014 bij De Brouwerij. Naast mijn werkzaamheden in de cliëntenzorg organiseer ik ... activiteiten waarbij ik gebruik maak van mijn kunstenaarsschap. Ook het contact met de buurt probeer ik te verstevigen.
Roland Wroten
Vrijwilliger - ledendiners
Mijn naam is Roland en ik ben afkomstig uit de Verenigde Staten. Sinds enige tijd ben ik vrijwilliger bij De Brouwerij, vooral bij het ledendiner. Daarnaast adviseer ik over fondsenwerving en ben ik beschikbaar voor andere activiteiten.
Sacha Curiel
Vrijwilliger - Office manager
Mijn naam is Sacha en ik ben vrijwel vanaf het begin als vrijwilliger betrokken bij De Brouwerij. Ik zorg o.a. voor de bevoorrading van de kantoorbenodigdheden en ik werk als receptionist. Daarnaast werk ik in deeltijd bij een advokatenkantoor.
Sylvia de Roos
Vrijwilliger - ledendiner
Mijn naam is Sylvia. Vanaf de start van het centrum ben ik geïnteresseerd in het organiseren van activiteiten die bijdragen aan de eigen verantwoordelijkheid van cliënten. Ik was een tijd nauw ... betrokken bij de werving van nieuwe vrijwilligers en het organiseren van activiteiten. Nu zet ik me vooral in voor een goed verloop van de ledendiners. Buiten De Brouwerij werk ik twee dagen in het AMC als vrijwilliger op een verpleegafdeling.
Tineke Plasier
Vrijwilliger - receptie
Mijn naam is Tineke Plasier. Ik heb de De Brouwerij leren kennen als bezoeker van de buurtmaaltijden. Enthousiast over de werkwijze en sfeer draag ik graag mijn steentje bij als vrijwilliger.
Wendy Wijnen
Vrijwilliger - Communicatie / pr / redactie / yogales
Mijn naam is Wendy. Met een achtergrond in audiovisuele en nieuwe media ondersteun ik de activiteiten op het gebied van communicatie in De Brouwerij. Ook geef ik regelmatig les als yogadocent. De ongedwongen ... en open sfeer waarin iedereen met en naast elkaar leeft, maakt dit centrum voor mij een bijzondere plek. Ik draag deze vorm van psychosezorg een warm hart toe.