activiteitenblogyoga

Yoga: schipperen tussen vrijheid en vrijblijvendheid

Al sinds de eerste week onder de hoede van de Brouwerij volg ik elke week de Yoga-les.
Ik voel me altijd beter als ik er vandaan kom. Ik voel me krachtiger en meer ontspannen.

Het valt mij op dat het aantal deelnemers wisselt: zo tussen de 2 en de 7 mensen. Afgelopen week was ik zelfs de enige deelnemer. De les is uiteindelijk niet door gegaan. Dat kan natuurlijk een keer gebeuren.

Ik ga niet alleen elke week omdat ik weet dat de les me goed doet. Ik voel ook het committent naar de docenten en mede Yoga’ers om er te zijn. De vrijheid die wordt gegeven tijdens de lessen (doe oefeningen zonder jezelf te forceren) is er ook wat betreft deelname. Wat is de grens tussen vrijheid om deel te nemen en vrijblijvendheid. Je bent niet verplicht je aan- of af te melden.

Natuurlijk denk ik wel eens: “wat een rotweer, zal ik een keer niet gaan”. Maar dan ga ik toch. Door de regen. Of ik krijg een uitnodiging van een vriendin om af te spreken. Dan hou ik toch vast aan het Yoga-uurtje.
Voor mij werkt dat het beste. Om me echt te verbinden aan het volgen van deze lessen. Door elke week trouw te gaan.

Marijke